Tilgjengelighet

Vi har som mål at ordbøkene.no ikke bare skal oppfylle kravene i tilgjengelighetserklæringen, men at siden skal være brukervennlig for alle. Her kommer noen råd om hvordan du kan benytte siden med tastatur og skjermlesere.

Tastaturnavigasjon

Hvis søkefeltet ikke er aktivt, kan du nå det ved å taste Shift+7. Du søker ved å trykke returtasten (enter), eller ved å velge et søkeforslag med piltastene. Søkeresultatene vil da vises som tekst og overskrifter med alt innholdet presentert.

Hvis du vil navigere med tabulatortasten, anbefaler vi å slå på listevisning i innstillinger. I listevisning vises resultatene som lenker med utdrag fra innholdet. Hvis du vil se alt innholdet, kan du følge lenken til artikkelsiden for oppslagsordet.

JAWS

I skjermleseren JAWS anbefaler vi ikke å bytte til listevisning i innstillinger, men å navigere i overskriftene. Søkeresultatene er et hierarki med navnet på hver ordbok øverst. Under ordboktittelen finner du hvert oppslagsord, og deretter lister med treff i bøyde former, oversettelser og forslag til lignende søkeord.

For å få oversikt over søkeresultatene med JAWS kan du bruke overskriftlisten (insert+F6). Hvis du ikkke får den opp, kan det være du må slå på virtuell markør med insert+Z